kop-PsychK
"Als je de software van je brein verandert, verander je de computeruitdraai van je leven .... en de wereld!" Rob Williams (grondlegger PSYCH-K)

PSYCH-K®

Je overtuigingen worden je gedachten
Je gedachten worden je woorden
Je woorden worden je daden
Je daden worden je gewoonten
Je gewoonten worden je waarden
Je waarden worden je bestemming

Mahatma Gandhi

 

Sinds begin 2016 werk ik  met PSYCH-K® en ben ik zeer enthousiast over deze methode.

Het lijkt vaak onbegrijpelijk, 'te simpel voor woorden' en niet met ons rationele verstand te verklaren hoe deze methode werkt.

Door met PSYCH-K® te werken vermindert stress en groeit het gevoel van tevredenheid, met jezelf en je omgeving. Kiezen voor de mogelijkheden in plaats voor de onmogelijkheden.

HET ONDERBEWUSTE, DE BLIJVENDE VERANDERING

De bewuste geest maakt maar voor 5% de dienst uit. Dat is ook de reden dat we vaak onze goede voornemens niet kunnen volhouden. Het is juist ons onderbewustzijn (95%) dat veruit de grootste invloed uitoefent op ons gedrag en onze emoties. Wil je echt iets blijvend en effectief veranderen, dan moet je bij de kern zijn en dat is het onderbewuste.

 Hoe gedachten en overtuigingen opgeslagen zitten in ons fysieke brein weten we niet. Het onderbewuste van de cliënt weet wel waar de overtuigingen zijn opgeslagen dus het eigen onderbewuste wordt gevraagd om te helpen met transformeren.

Ook is het voor ons duidelijk dat de kracht in de persoon die de verandering wenst zelf zit. Het zijn je eigen filters die een beperkend, onaangenaam, licht op de werkelijkheid laten zien. Als jouw werkelijkheid je niet bevalt, dan is het aan jou om dit te veranderen. PSYCH-K bevordert jouw eigen autonomie. Jij kiest welke overtuigingen je wilt aanpakken.

HELE-BREIN-STAAT (of gehele verruimde bewustzijn)

Het grote succes en werkzaamheid van PSYCH-K schrijft Robert Williams (grondlegger PSYCH-K) toe aan het feit dat we in PSYCH-K gebruik maken van het gehele verruimde bewustzijn, inclusief de spirituele component, het hogere bewustzijn.

De hele-brein-staat zie je met hersenonderzoek terug bij zeer geoefende yogi en mensen die al vele jaren meditatie beoefenen. Onderzoek van Rob Williams en Jeffrey Fannin heeft laten zien dat 95% van alle deelnemers aan dit onderzoek al na 1 Balans van PSYCH-K® aantoonbaar (zichtbaar op een QEEG) in een hele-brein-staat waren.

In een hele-brein-staat hebben mensen de beschikking over al hun capaciteiten van zowel de linker- als de rechter hersenhelft. Grofweg gezegd gaat de linker hersenhelft over functies als logisch nadenken met woorden en is goed in analyseren. De rechter hersenhelft denkt in beelden en hier zitten de emoties en creativiteit. Iemand die in de rechter hersenhelft ‘vast’ zit kan zich overspoeld voelen door emoties en heeft niet meer de beschikking over optimaal rationeel denken. Of andersom, als iemand ‘vast’ zit in de linker hersenhelft.

PSYCH-K®BALANS

Een PSYCH-K® Balans is een proces dat ontworpen is om een hele-brein-staat te creëren. Deze hele-brein-staat is bij uitstek geschikt om het onderbewuste te her-programmeren met nieuwe ondersteunende overtuigingen die je doelen ondersteunen in plaats van blokkeren.

Een ondersteunende overtuiging, zoals "ik geef op een kalme en vriendelijke wijze antwoord aan mijn baas, ook als hij op een geïrriteerde

toon een vraag stelt." Dit kan in de plaats komen voor bijvoorbeeld het oude programma van "Help, ik word aangevallen, ik ga huilen." Of "Help, ik word aangevallen, ik moet me verdedigen."

Wat is PSYCH-K® wel/niet?

PSYCH-K® IS:

☯ Een vriendelijke manier om verandering te weeg te brengen in ons onderbewuste.
☯ Een simpel en zeer krachtig proces om onderbewuste overtuigingen te veranderen die je belemmeren en saboteren.
☯ Een unieke mix van verschillende tools voor verandering; sommige komen uit de moderne neurowetenschap en andere uit oude wijsgerige tradities.
☯ Een doeltreffende en simpele manier of fysieke en emotionele stress te verminderen.
☯ Een revolutionaire aanpak om verandering op het onderbewuste niveau te bewerkstelligen waar 95% van ons bewustzijn actief is.
☯ Een proces dat vernieuwend is met betrekking tot standaard methoden van visualisatie, wilskracht en positieve affirmaties. Dit proces is vooral zeer effectief in de gebieden van gedrag/gewoonte verandering, welzijn en vermindering van stress. Je kan ze (nog) niet zien, wel wordt het steeds duidelijker dat gedachten een energetisch veld vormen. PSYCH-K behoort hiermee tot de energetische tak van de psychologie.

WAT IS PSYCH-K® NIET?:

☯ PSYCH-K® is niet altijd een ‘quick fix’.
Hoewel een PSYCH-K® balans altijd direct resultaat geeft, kan het zijn dat er wat tijd overheen gaat voordat de effecten merkbaar worden. Wij zijn allemaal complexe en unieke individuen en het is belangrijk om dat te erkennen. Het is daarom soms nodig om de tijd te nemen om te bepalen wat de oorzaak – en de oplossing – is van een probleem.
☯ PSYCH-K® is niet een genezing en wordt ook niet aangeboden als een ‘behandeling’. PSYCH-K® werkt aan de overtuigingen die ‘onder’ de gezondheidsklachten liggen; het is geen genezingsmethode. Als dusdanig is het een aanvulling op reguliere behandelingen. Er zijn ervaringsverhalen die vertellen dat symptomen en ziektes verdwijnen, maar het is op dit moment niet wetenschappelijk bewezen dat dit ten gevolge van PSYCH-K® is.

Meer informatie over PSYCH-K®

Boeken

Robert M. Williams (2004) The missing peace in your life!

Marina Riemslagh (2014) Vandaag geen stress, met PSYCH-K: Stress transformeren in vitaliteit en vrij voluit leven

maar ook: Bruce Lipton De biologie van de overtuiging

YouTube.com

Presentatie van Robert Williams: The Psychology of Change (1 uur en 13 minuten)